queer
Leave a comment

13 θέσεις για έναν καλύτερο κόσμο

1

Η περηφάνια για την υπηρεσία στο στρατό και η αγάπη για τον γάμο και την οικογένεια είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Κατακτώντας την ψυχή του έθνους, τον στρατό, κερδίζεται εγκυρότητα για τα γαμήλια αιτήματα. Μέσα από τα γαμήλια ήθη κατασκευάζεται ένας ακόμη ενθουσιώδης πολίτης-οπλίτης. Και τα δύο μαζί είναι το νόμισμα της νέας LGBT ηθικής, που ισχυρίζεται ότι όλα είναι “απλά” θέμα δικαιωμάτων.

2

Η rainbow σημαία είναι καλή, η εθνική σημαία είναι καλύτερη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μερικοί θα συγκινούταν ιδιαίτερα αν έβλεπαν τη δεύτερη να αντικαθιστά την πρώτη δημόσια στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

3

Στα pride ανεμίζει η γαλανόλευκη. Έξι F-16 σχηματίζουν τα χρώματα του ουρανιου τόξου στον ουρανό. Πόση συγκίνηση μπορεί πια να αντέξει μια καρδιά εμπρός σε μια πατρίδα που την επιθυμεί;

4

Ο γάμος δεν είναι ένα δικαίωμα ούτε μια δυνατότητα. Είναι η κατάληξη μιας πορείας της πολιτικής που θεωρεί ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι παρά μία ακόμα κατηγορία προς απομυθοποίηση. Είναι το προϊόν δεκαετιών πλασαρίσματος κίβδηλων συναισθημάτων, υποταγής και οικειοποίησης της νόρμας, είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει καταληπτό το ακατάληπτο. Επιτέλους οι ομοφυλόφιλοι διαθέτουν τουλάχιστον μία έγκυρη επιθυμία και μάλιστα την πιο σημαντική.

5

Σε αυτές που αιτούνται παραχώρηση ελέγχου για να μας παρέχουν, με έγνοια, περισσότερη ασφάλεια, απαντάμε με λιγότερη ορατότητα και μεγαλύτερη διάθεση για ελευθερία.

6

Το LGBT κίνημα βυζαίνει κρατική ηθική και ευτυχία.

7

Το βράδυ που ψηφίστηκε ο νόμος για τη συμβίωση στη βουλή υπήρχε πολύ μεγάλη συγκίνηση:
Φτιάχτηκαν μερικοί Έλληνες ακόμα.

8

Ακόμα κι αν δεν μπορούμε, ακόμα κι αν δεν το επιθυμούμε, είμαστε όλοι ήδη εν δυνάμει παντρεμένοι. Ο γάμος είναι το πρώτο και ουσιαστικότερο κοινό σημείο με τους στρέητ. Για πρώτη φορά είμαστε καταληπτοί, είναι ορατές οι μύχιες επιθυμίες μας και μοιραζόμαστε τον ίδιο ενθουσιασμό για αυτές. Για αυτή την είσοδό μας στην αρένα του τι σημαίνει πολιτικά και κοινωνικά θεμιτό, έχουμε δεχτεί πολλά συγχαρητήρια.
Ακόμα κι από χρυσαυγίτες.

9

Όλοι οι ήρωές μου στο σινεμά ήταν γυναίκες.
Όλες οι ηρωίδες μου στα βιβλία ήταν άντρες.

10

Μου είπανε ότι ο κώλος δεν ενώνει. Με βάλανε στο ίδιο πάρκο να ψωνίζομαι με έναν παπά κι έναν μπάτσο και χασκογέλασαν με το οξύμωρο. Μωρός είναι αυτός που αναζητά ή εκβιάζει την καταπίεση της ένωσης μέσα από τις ιδιότητες του Ανθρώπου. Μωρός είναι αυτός που φαντασιώνεται κοινότητες μέσα από Ανθρώπινες ιδεολογίες.

11

Ο κώλος δεν ενώνει. Η πούτσα όμως;

12

Είμαστε εδώ για να καταστρέψουμε κι όχι να χτίσουμε.

13

Πούστης κανείς, όλοι γενήκανε κουήρ.
Έτσι όπως τους φωνάζανε στο χωριό τους.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.