queer
Leave a comment

Πώς να είστε γκέι (4) – With 100% genuine boy tears

Η γκέι επιθυμία τυπικά αποζητά ικανοποίηση, και την βρίσκει, στην μοναχική queer ευχαρίστηση. Αυτός είναι ο λόγος που η γκέι επιθυμία είναι συχνά ο εχθρός της γκέι κοινωνικότητας.

Τα συναισθήματα που επενδύουν οι γκέι άντρες στα μιούζικαλ του Μπρόντουεη, όπως και τα συναισθήματα που ελευθερώνονται από αυτά, είναι καλύτερο να τα απολαμβάνεις εντελώς μόνος σου. Είναι σαν στο σπίτι τους μέσα στην ιδιωτικότητα, τη μυστικότητα, την απομόνωση, τη μοναξιά και τη φαντασία. Η ερημιά στην οποία ανθούν δεν είναι σημάδι της ευθραυστότητάς τους, αλλά μαρτυρία της πεισματικής αυτονομίας τους. Γιατί αυτή η ερημιά είναι ο τόπος όπου έχουν συντηρήσει τους εαυτούς τους, και συντήρησαν την λαβή τους στο γκέι υποκείμενο, από την παιδική ηλικία.

Δεν είναι απορίας άξιο, λοιπόν, που οι απολαύσεις που είναι περιδεμένες με αυτές τις μοναχικές μεταφορές παραμένουν απολύτως αυτάρκεις και δεν απαιτούν καμία συμπλήρωση από εξωτερικές πηγές, όπως π.χ. από άλλους ανθρώπους. Δεν είναι απορίας άξιο ότι είναι εμφατικά δυσάγωγες στην σεξουαλική συναλλαγή.

Δεν αφορούν το να είσαι με οποιονδήποτε άλλο. Αφορούν το να είσαι ολομόναχος με τα όνειρά σου.

Αυτά τα όνειρα μπορεί να πάρουν τη μορφή ενός καημού για ένα boyfriend, αλλά κλείνουν το δρόμο για να το αποκτήσεις.


David M. Halperin, “How To Be Gay”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.